16 aug Ploegentijdrit

Het begint intussen een traditie te worden ergens half augustus: een ploegentijdrit gevolgd door een bbq. Vooraf werden er pols geopend. Het team van Francis werd, geheel tegen zijn eigen zin, tot topfavoriet uitgeroepen. 

Zondagmorgen werden de gekleurde potskes uitgedeeld en de tactieken besproken. In de brielstraat werd de groene ploeg al geteisterd door een kettingbreuk. Een ontgoochelde Jeroen moest terugkeren. Francis en co moesten op zoek naar een reserve, met Jan Smet konden ze niet ontevreden worden. 

De groene ploeg moest als eerste aan de bak. Francis, Jan, Danny, Thomas, Frank en Koen H ging tegen de wind nog niet vol à bloc en hielden nog iets over om langs de dijk met de wind in de rug voluit te gaan. Met een zelfgeklokte tijd net onder de 29 minuten sloten ze deze tijdrit af. Enkelen zochten uitgeput het gras op. Bedankt ploegmakkers, harder konden we niet en we gaven alles.

Nu was het uitkijken naar de andere ploegen. De rode ploeg, de witte ploeg, de donkerblauwen volgden. Hier en daar moest er als geduwd worden. Een heerlijke discipline toch die ploegentijdrit. Als laatste ploeg volgden de lichtblauwen onder leiding van Erik.

Tom Middelkamp haspelde de tijdrit in zijn eentje af om "ff te testen".

De tijdsopnemers Joe en Koen (aka Spa) lieten niet in hun kaarten kijken en hielden de tijden geheim. 

In de bocht scheidden Gregor en Matthias (lichtblauw), Erik (donkerblauw) en Francis (groen) zich in eerste instantie af. Er werd gedraaid. Evert en Bart dichtten nog het gat. Gregor en Matthias waren in de meerderheid, maar speelden dit niet helemaal goed uit. Erik remonteerde Matthias in de spurt. Francis klopte Gregor op de meet. In de achtergrond pakte Dimitri Desender het vijfde puntje.

Op het terras van de Kadans werden de eindtijden bekendgemaakt. Het witte team eindigde vijfde (Dimitri, Evert, Tim Van der Aa, Boogie, buurman en Yannick).  Derde werden de rooien met Bart Van Hoorick, Xavier, Davy, Stijn, Bjorn Heyndrickx en Maarten. De zogenaamde topfavorieten, de groene ploeg werd tweede. Winnaars van deze tijdrit en voor het tweede jaar op rij werd de ploeg van Erik Verley, Bart Heyndrickx, Koen Maes, Tom Lenjou, Gilles en kersvers lid Eric De Cleene! Proficiat!

In de nasleep van de tijdrit biechtte Matthias ootmoedig op dat hij gefoefeld had met de Strava tijden van de donkerblauwen Joris, Dimitri De Bock, Gregor, Kurt Engels en Starkey zagen zo het podium aan zich voorbijgaan. Zij zakken van twee naar vier. 

In de wandelgangen werd er nog gefluisterd dat ook de winnende tijden van team lichtblauw wel eens niet zouden kloppen. De rogatoire commissie die hiervoor werd opgericht stierf een stille dood. Kan Erik volgend jaar voor een drie op een rij gaan, of is Francis uit op revanche. U leest het volgend jaar in augustus.

Gegevens rit

  • Datum zo 16/08 09:30
  • Aantal kilometer 75

De sprint